Kies uw land

Welkom bij de persoonlijke Shop van: Roland Bakker

country icon
country icon

Welkom bij de persoonlijke Shop van: Roland Bakker


Wie positief denkt, voelt zich beter

Reading Time: 2 minutes

De ware kracht van positief denken

Wij mensen besteden enorm veel tijd aan ons zorgen maken. Het lijkt een beetje op leven in een slecht geïsoleerde woning. Al die energie die we besteden aan negatieve gedachten over het verleden, heden of toekomst verdwijnt gewoon in het luchtledige, zonder iets te bereiken.

En weet u wat? Hoe vaak zullen de dingen in de toekomst waar wij over woelen en draaien en wakker over liggen, werkelijk gebeuren? De problemen in ons verleden kunnen wij niet meer veranderen, maar we kunnen er wel van leren om verder te komen.

Stel je voor dat wij in staat waren om al die bezorgdheid, zorgen en negativiteit in positieve gedachten om te zetten. Wat zou dat stimulerend, spannend en bevrijdend zijn.

Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan… Er is niets erger dan je down voelen en iemand horen zeggen: “Kom op, kop op!”. Welke praktische stappen kunnen wij nemen om meer positiviteit in ons leven te brengen?

Denk eens na over de woorden die u gebruikt om uzelf en wat u doet te beschrijven aan andere mensen. Zijn het krachtige, positieve woorden? Vertelt u andere mensen wat u hoopt te bereiken? Of heeft u de neiging zich te verontschuldigen, excuses te maken en uzelf klein te maken?

Meteen nu al kunt u besluiten om de woorden die u gebruikt over uzelf te veranderen. Dat betekent niet te gaan pochen of onbereikbare doelen in het vooruitschiet te stellen.1 Het betekent gewoon dat u zich bewust bent van uw eigen waarde en wat u dagelijks bereikt. Het als ouder verzorgen van uw kinderen, het helpen van een buurman, het afmaken van werk; het zijn allemaal prestaties. De langere termijn doelen lijken misschien moeilijk, maar het nemen van de eerste stap is de eerste stap in het bereiken daarvan, dus probeer het en laat andere mensen, en uzelf, weten wat u al gedaan heeft en wat u zowel op korte als lange termijn nog zou willen doen.

Sommige mensen gebruiken “visieborden”: beelden van de doelen die ze willen bereiken. Een goed idee, hoewel deze inspirerende visies wel realistisch moeten zijn. U kunt ook inspirerende citaten in uw huis of kantoor ophangen om u te helpen tijdens de onvermijdelijke moeilijke dagen die er ook zullen zijn.

Er zijn tegenwoordig tal van apps voor persoonlijke ontwikkeling en reflectie die u kunt downloaden of cd’s die u tijdens het autorijden kunt beluisteren om u een nieuw gevoel van richting te geven. Maar hier is een hele eenvoudige tip: bedank elke dag iemand oprecht voor wat ze voor u gedaan hebben, hoe klein het ook was. U kunt nooit te genereus zijn met uw dank en waardering voor anderen.

Sébastien Foucan2 is de grondlegger van freerunning, de stedelijke gymnastische sport van rennen en springen over obstakels. In een achterstandswijk van een Parijse voorstad leerde hij obstakels te herdefiniëren. In plaats van dat ze de weg blokkeren, kun je ze ook zien als platforms om je voort te bewegen naar nieuwe hoogten. Als u wat onoverkomelijke problemen lijken zó bekijkt, kan dit u helpen ook dit soort van vrij-denken te bereiken.

Zodra u kunt genieten van uw positieve gedachten en nieuwe manieren bedenkt om vooruit te gaan in plaats van stil te staan bij problemen, zult u merken dat u beter slaapt, meer energie heeft en dat u zich in het algemeen veel beter voelt.

En ga vooral geen problemen opkroppen. Deel ze met vrienden en familie, en u kunt er versteld van staan hoeveel hulp en ondersteuning u krijgt.

  1. https://medium.com/swlh/how-to-stop-thinking-poor-thoughts-and-start-thinking-mind-blowing-thoughts-3b3c3e4c1fbf []
  2. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2011/jul/20/sebastien-foucan-founder-free-running []