Valitse asuinmaasi

Kysymyksiä tilaamisesta

Täällä on yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä Lifeplusilta tilaamisesta ja vastaukset niihin.

Napsautat vain haluamaasi kysymystä, ja vastaus sekä mahdolliset linkit tulevat näkyviin.

Etkö löydä etsimääsi? Voit aina soittaa meille. Ystävällinen tiimimme on aina valmis auttamaan!

Lifeplus-tili

Miten pääsen Lifeplus-asiakkaaksi?

Jos haluat alkaa tilata tuotteitamme, tarvitsemme sinulta joitakin tietoja. Tuotteet tilataan käyttämällä omaa henkilökohtaista PIN-koodia. Ensimmäisenä tarvitsemme sponsorisi PIN-koodin.

Sponsorisi on henkilö, joka esitteli sinulle Lifeplusin. Hänen nimeään tai PIN-koodiaan käyttämällä voit avata oman online-tilin ja luoda oman PIN-koodisi. Saat lisätietoja Lifeplusin toimintatavasta katsomalla lyhyen videon täällä.

Seuraavaksi teet Lifeplus-tilauksen uudella PIN-koodillasi. Kun tilauksesi on käsitelty, kaikki on valmista! PIN-koodisi on aktivoitu ja voit tehdä lisää tilauksia.

Jos olet avannut online-tilin, mutta haluat tehdä ensimmäisen tilauksesi puhelimitse, sekin on mahdollista. Kirjoita uusi PIN-koodisi ylös ja soita meille.

Jos sinulla ei ole sponsoria tai sinulla on verkossa vaikeuksia rekisteröitymisen kanssa, voit soittaa meille. Ystävälliset asiakaspalvelijamme auttavat sinut alkuun.

Saat lisätietoja napsauttamalla alla olevia linkkejä tai ottamalla yhteyttä meihin.

Miten Lifeplus toimii

Tilaamisopas

Luo online-tili

Mikä on PIN-koodi ja miten saan sellaisen?

PIN-koodi on henkilökohtainen tunnistenumerosi (Personal Identification Number). PIN-koodisi luodaan, kun avaat online-tilin. PIN-koodisi näkyy online-tilisi sivulla, kaikissa sähköpostiisi tulevissa tilausvahvistuksissa sekä Lifeplus-laskuissasi.

Jos olet tehnyt ensimmäisen tilauksesi puhelimitse tai faksilla, me aktivoimme tilisi puolestasi ja luomme sinulle PIN-koodin, jota voit käyttää tilaamiseen haluamallasi tavalla.

Jos sinulla on muuta kysyttävää PIN-koodista tai online-tilin luomisesta, ota meihin yhteyttä.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Tilaamisopas

Luo online-tili

Miten voin muokata oman tilini tietoja, kuten osoitteita tai maksutapaa?

Oma tili -sivulla voit muokata laskutusosoitetta, lähetysosoitteita ja maksutapoja sekä muita omia tietoja, kuten turvallisuuskysymyksiä, sähköpostiosoitteita ja salasanaa. Avaa Oma tili kirjautumalla alla olevan linkin kautta tai valitsemalla Tilaaminen ja asiakastuki -> Tilaamistavat -> Kirjaudu omalle tilille Lifeplus-verkkosivun yläreunassa olevassa navigointipalkissa. Oma tili -sivu näytetään automaattisesti, kun kirjaudut sisään. Voit palata sivulle milloin vain napsauttamalla Oma tili -linkkiä, joka näkyy jokaisen Lifeplus-verkkosivun yläreunassa, kun olet kirjautuneena sisään.

Jos nimesi vaihtuu tai haluat jostakin syystä peruuttaa PIN-koodisi aktivoinnin, ota meihin suoraan yhteyttä, niin neuvomme sinua.

Jos jokin henkilötiedoistasi muuttuu, sinun on päivitettävä online-tilisi tietoja.

Kirjaudu ensin online-tilillesi ja napsauta asianmukaista linkkiä. Jos haluat päivittää maksutietojasi, napsauta Maksutapojen hallinta. Voit muokata laskutus- tai lähetysosoitetta napsauttamalla Osoitteiden hallinta. Muista, että laskutusosoite on ensisijaisen asuntosi osoite.

Jos laskutusosoitteesi maa vaihtuu, sinun on otettava yhteyttä meihin. Muutos voi vaikuttaa ASAP-tilauksen maksamiseen tai valitsemiesi tuotteiden saatavuuteen. Kun otat yhteyttä meihin, voimme neuvoa sinulle ne lomakkeet, jotka on täytettävä uutta laskutusmaata varten.

Jos henkilötietoihisi tulee muutoksia, esimerkiksi sukunimesi vaihtuu, tai jos haluat jostakin syystä peruuttaa PIN-koodisi aktivoinnin, ota meihin yhteyttä niin neuvomme sinua.

Sisäänkirjautuminen online-tilillesi

Tilaaminen

Mitä tilaustyyppejä on käytettävissä?

Kun tiedät, mitä tuotteita haluat tilata ja olet avannut online-tilin, voit tehdä ensimmäisen tilauksesi.

Tilaustyyppejä on kaksi:

Kertatilaus

Kun teet kertatilauksen, maksat tavanomaiset hinnat ja lähetyskulut hinnastomme ja verkkosivustomme tietojen mukaisesti.

Toistuva tilaus – Automatic Shipment Advantage Programme (ASAP) -ohjelma

Jos haluat tilata tiettyjä tuotteita säännöllisesti, meillä on siihen erinomainen ratkaisu. ASAP on Lifeplusin asiakasuskollisuusohjelma. Valitse suosikkituotteesi, ja me lähetämme ne sinulle automaattisesti kuukausittain haluamanasi (1.–25.) päivänä (juhlapyhiä ja viikonloppuja lukuun ottamatta). Näin voit säästää joidenkin tuotteiden ohjevähittäishinnasta ja saat alennusta lähetyskuluista tai maksuttoman toimituksen riippuen tilaamiesi tuotteiden IP-arvosta.

Tarjoamme kaikille tilauksille kolmenkymmenen päivän palautusoikeuden.

Tilaamisesta on lisätietoja Myyntiehdoissa.

Jos haluat kysyä jotakin tilaukseesi liittyvää tai sinulla on vaikeuksia online-tilauksen tekemisessä, ota meihin yhteyttä.

Myös Tilaamisoppaassamme on yksinkertainen yhteenveto online-tilauksen tekemisestä.

Tilaamisopas

Lisätietoja ASAP-ohjelmasta

Toimitustiedot

Myyntiehdot

Mikä ASAP-ohjelma on ja miten se toimii?

ASAP on asiakasuskollisuusohjelma, joka tarjoaa edullisen ja kätevän tavan tilata tuotteitamme säännöllisesti. ASAP (Automatic Shipment Advantage Programme) -ohjelman jäseniksi rekisteröityneet saavat Lifeplus-tuotteensa kuukausittain automaattisesti.

Liittymällä ASAP-ohjelmaan voit olla varma, että saat suosikkituotteesi kuukausittain sinulle sopivana päivänä, kunnes haluat muuttaa ASAP-tilausta tai peruuttaa sen.

Voit säästää joidenkin tuotteiden ohjevähittäishinnasta ja saat alennusta lähetyskuluista tai maksuttoman toimituksen riippuen tilaamiesi tuotteiden IP-arvosta.

Koska tiedämme, mitä tuotteita haluat ja milloin, voimme ajastaa tilauksesi etukäteen niin, että sinulla on aina saatavillasi tuotteet, joita tarvitset päivittäin terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Sopimuksen kestolle ei ole vähimmäisaikaa, ja voit peruuttaa ASAP-tilauksesi milloin tahansa viimeistään kolme arkipäivää ennen käsittelypäivää ottamalla meihin yhteyttä (ASAP-käsittelypäiväsi on merkitty laskuusi). Peruutus astuu voimaan välittömästi, paitsi jos se on tehty alle kolme arkipäivää ennen käsittelypäivää, missä tapauksessa peruutus astuu voimaan seuraavana käsittelypäivänä.

Jos sinulla on kysyttävää ASAP-ohjelman toiminnasta tai omasta ASAP-tilauksestasi, ota meihin yhteyttä.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Lisätietoja ASAP-ohjelmasta

Tilaamisopas

Toimitustiedot

Mikä on ASAP-päivä ja miten sitä voi muuttaa?

Kun luot oman ASAP-tilauksesi verkossa, valitset sen yhteydessä haluamasi käsittelypäivän. Kyseinen päivä on ASAP-päiväsi, jolloin tuotteesi lähetetään sinulle. (Tuotteet lähetetään lähimpänä arkipäivänä, mikäli käsittelypäivä osuu viikonlopun tai arkipyhän kohdalle.)

ASAP-käsittelypäivä näkyy ASAP Online -toiminnon Käsittelypäivä-osiossa. Voit muuttaa käsittelypäivää helposti valitsemalla uuden päivän osiossa olevasta pudotusvalikosta. Kun muutat käsittelypäivää, voit valita, lähetetäänkö seuraava tilauksesi kyseisenä uutena käsittelypäivänä vai toimitetaanko se sinulle saman tien. Huomaa, että jos valitset toimituksen saman tien, seuraava ASAP-lähetyksesi peruuntuu ja tuotteesi lähetetään sinulle mahdollisimman pian erityistilauksena.

Muutospyynnön on saavuttava meille vähintään kolme arkipäivää ennen ASAP-tilauksesi käsittelypäivää.

Jos sinulla on kysyttävää ASAP-päivästä, ota meihin yhteyttä.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Lisätietoja ASAP-ohjelmasta

Tilaamisopas

ASAP-hallinta

Miten voin lisätä seuraavaan ASAP-tilaukseeni tuotteita tai poistaa niitä verkossa?

ASAP-tilaukseesi valitsemasi tuotteet ja niiden määrät näkyvät ASAP Online -toiminnon Tuotteet-osiossa. Voit hakea osiossa olevan hakupalkin avulla tilaukseen lisää tuotteita tai selata tuotevalikoimaa Selaa tuotteita -painikkeella. Tuote poistetaan napsauttamalla tuotteen Poista-linkkiä.

Voit hallinnoida ASAP-tilaustasi verkossa ASAP-hallinnan avulla.

Jos haluat muuttaa seuraavan ASAP-käsittelypäivän tilaustasi, valitse ASAP-tilauksen muutos ja anna tuotteet, jotka haluat saada seuraavassa ASAP-tilauksessasi. Voit lisätä uusia tuotteita, joita et ole tilannut aikaisemmin, ja/tai tuotteita, joita olet tilannut ennenkin (jos haluat tilata niitä uudelleen). Kun olet lähettänyt ASAP-tilauksen muutokset, seuraava ASAP-tilauksesi on automaattisesti uusien valintojesi mukainen.

Kaikki muutokset ASAP-tilaukseen on tehtävä viimeistään kolme arkipäivää ennen ASAP-käsittelypäivääsi.

Jos sinulla on kysyttävää ASAP-tilauksesi muuttamisesta, ota meihin yhteyttä.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Tilaamisopas

ASAP-hallinta

Miten voin peruuttaa ASAP-tilaukseni?

Voit peruuttaa ASAP-sopimuksesi milloin haluat, kuitenkin viimeistään kolme arkipäivää ennen tulevaa käsittelypäivää.

Jos haluat peruuttaa ASAP-tilauksesi, ota meihin yhteyttä, niin asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua mielellään.

Peruutus astuu voimaan välittömästi, paitsi jos saamme peruutuspyyntösi alle kolme arkipäivää ennen seuraavaa käsittelypäivää.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Myyntiehdot

Tilaa verkossa

Peruutuslomake

Maksaminen

Miten online-tilaus maksetaan?

Kun teet online-tilauksen, lähetät käyttämäsi maksutavan tiedot suojatun maksuprosessimme kautta. Voit tallentaa maksutiedot, joten sinun ei tarvitse antaa niitä uudelleen aina tehdessäsi tilauksen.

Voit maksaa myös suoraveloituksella. Jos olet jo tehnyt suoraveloitusasetukset, valitse maksutavaksi ”Direct Debit on file”.

Jos et vielä ole tehnyt suoraveloitusasetuksia, ota meihin yhteyttä.

Lisätietoja tilausten maksamisesta on Myyntiehtojen kohdassa 13. Maksaminen.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Myyntiehdot

Miten ja milloin ASAP-tilaus maksetaan?

ASAP-tilauksesi käsittelyssä käytetään samoja maksutietoja, jotka annoit tehdessäsi ensimmäisen tilauksen. Maksu käsitellään kuukausittain ASAP-tilauksesi lähetyspäivänä tai sen lähipäivinä. Kyseinen päivä on siis määritetty ensimmäisen tilauksesi yhteydessä.

Voit muuttaa maksutietojasi milloin vain ottamalla yhteyttä meihin. Soita meille, niin päivitämme uudet tietosi järjestelmäämme. Jos käytät ASAP-hallintaa verkossa, voit ehkä muuttaa maksutietojasi verkossa ASAP-hallinta-työkalulla.

Asiakkaat voivat lisätä tai muuttaa maksutapoja ASAP Online -toiminnossa.

On tärkeää, ettet lähetä sähköpostilla mitään suojattavia tietoja, kuten luottokortin tietoja.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Lisätietoja ASAP-ohjelmasta

Online-tili

Miten voin asettaa maksutavaksi suoraveloituksen?

Jos haluat tehdä kanssamme suoraveloitussopimuksen, täytä Suoraveloituslomake ja lähetä se meille faksilla tai sähköpostilla.

Joissakin maissa suoraveloituslomakkeeseen tarvitaan pankin hyväksyntä. Hyväksyntä on saatava ennen lomakkeen lähettämistä meille. Käytännöt vaihtelevat eri maissa. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Suoraveloituslomake

Toimitustiedot ja -maksut

Millainen tuotteiden toimitusaika on?

Verkkosivustostamme voi tilata tuotteita toimitettavaksi Ison-Britannian ulkopuolisiin maihin. Kaikki tuotteet lähetetään Isossa-Britanniassa sijaitsevasta logistiikkakeskuksestamme.

Tilaukset lähetetään normaalisti 1–2 arkipäivän kuluessa. Pyrimme toimittamaan tilauksesi perille arvioituun toimituspäivämäärään mennessä ja viimeistään 30 päivän kuluessa. Valitsemme parhaan mahdollisen toimitustavan maakohtaisesti.

Maakohtaisia tietoja on Toimitustiedot-osiossa.

Toimitustiedot

Myyntiehdot

Paljonko tilauksen toimitusmaksu on?

Toimitusmaksut vaihtelevat kohdemaan ja tilaustyypin mukaan (ASAP-tilaus tai kertatilaus).

Jos olet ASAP-asiakas, ASAP-tilauksesi IP-arvo vaikuttaa maksamaasi toimitusmaksuun. Voit saada ASAP-tilauksellesi maksuttoman toimituksen.

Jos lisäät ASAP-tilaukseesi vähintään yhden tuotepakkauksen tai tuotteen, jolla on ASAP-erikoishinta, toimitus on maksuton (IP-arvosta riippumatta).

Jos et tee ASAP-tilausta, sinulta veloitetaan kertatilauksestasi normaali täysi toimitusmaksu.

Maakohtaisia tietoja on Toimitustiedot-osiossa.

Toimitustiedot

Myyntiehdot

Miten voin seurata tilaukseni etenemistä?

Arvioitu toimitusaika näkyy toimitustietojen sivulla sekä lähetysvahvistuksessa, jonka saat sähköpostitse heti, kun olemme lähettäneet tilauksesi. Lähetyksestä ilmoittaminen edellyttää, että olet antanut meille sähköpostiosoitteesi.

Kyseisessä sähköpostiviestissä on myös seurantanumero, jonka avulla voit seurata tilauksesi etenemistä kuljetusyrityksen verkkosivuston kautta. Huomaa, että seurantanumerot eivät ole käytössä kaikissa maissa.

Jos sinulla ei ole tilauksen seurantanumeroa, et ole saanut sähköposti-ilmoitusta tai et ole saanut pakettiasi 30 päivän kuluessa sähköpostiisi tulleesta vahvistusviestistä, ota meihin yhteyttä. Kun ilmoitat meille tilauksesi tiedot, neuvomme, mitä sinun pitää tehdä seuraavaksi.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Toimitustiedot

Miten voin palauttaa tuotteen?

Jos et jostain syystä ole tyytyväinen tuotteeseen, voit palauttaa sen 30 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Lifeplusilla on kolmenkymmenen päivän palautusoikeus kaikille tuotteille. Lisätietoja on Myyntiehtojen kohdassa 8.

Palautusmenettelystämme on tietoja myös laskussasi.

Huomaa palautusosoitteemme, joka mainitaan Myyntiehtojen kohdassa 8.9.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Myyntiehdot

Peruutuslomake

Toimitustiedot

Vaihtaako tai hyvittääkö Lifeplus tuotteen, jos tuote on vahingoittunut tai väärä?

Kyllä. Ilmoita meille asiasta tilauksen saavuttua, niin hoidamme asian.

Jos saat vahingoittuneen tai väärän tuotteen, ilmoita siitä meille sähköpostitse. Sähköpostiviestissä on oltava seuraavat tiedot:

  • Tilauksen tiedot
  • Erittely palautettavista tuotteista
  • Haluatko vaihtaa tuotteet vai saada maksuhyvityksen.

Palautettavat tuotteet on toimitettava alkuperäisessä pakkauksessa, ja mukana on oltava ostotodistus, esimerkiksi laskusi. Älä kirjoita laskuun mitään.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Myyntiehdot

Minne minun pitää palauttaa tuotteet?

Tuotteet palautetaan asiakaspalvelumme palautusosastolle (palautusosoitteeseen) alkuperäisessä pakkauksessa alkuperäisen ostotodistuksen (laskun) kanssa. Älä kirjoita laskuun mitään.

Palautusosoitteemme mainitaan Myyntiehtojen kohdassa 8.9.

Jos sinulla on kysyttävää palautettavien tuotteiden lähettämisestä, ota meihin yhteyttä.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Myyntiehdot

Toimitustiedot

Milloin ja miten saan maksuhyvityksen?

Käsittelemme hyvityksen mahdollisimman pian ja viimeistään 14 kalenteripäivän kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet palautettavat tuotteet.

Hyvitys maksetaan samalla maksutavalla, jota olet käyttänyt tilauksen maksamiseen.

Tuotteita ei voida vaihtaa tai hyvittää 30 päivän määräajan jälkeen, paitsi jos tuotteet todetaan viallisiksi.

Hyvityksistä ja toimitusmaksun hyvittämisestä on lisätietoja Myyntiehtojen kohdassa 8.

Jos sinulla on muuta kysyttävää hyvitysten käsittelystä, ota meihin yhteyttä.

Myyntiehdot

Tarvitsetko vielä apua?

Voit kysyä meiltä.

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä.

Tuotehakutyhjennä haku
Tuotehakutyhjennä haku
prod_image_loading
Tuotteen numero
Hinta:
ASAP-hinta:
IP:
ASAP IP:

Mikä on ASAP?
Lisää ostoskoriin
Mikä on ASAP?
ostoskorissa
+
-