Valitse asuinmaasi

Ina Schimpf - Riippumaton Lifeplus -kumppani

Ordering FAQ

Käytettävissä on neljä helppoa tilaamistapaa

Täällä on Lifeplus-tilauksia koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Saat vastauksen ja linkit näkyviin napsauttamalla kysymystä.

Etkö löydä etsimääsi? Voit aina soittaa meille – ystävällinen asiakaspalvelutiimimme vastaa mielellään kysymyksiisi!

Lifeplus-tili

Miten pääsen Lifeplus-asiakkaaksi?

Ennen kuin voit tilata tuotteitamme, haluaisimme tietää, keneltä sait tietää Lifeplusista. Tätä henkilöä kutsutaan sinun sponsoriksesi. Kaikki Lifeplus-asiakkaat käyttävät tilauksen yhteydessä omaa PIN-numeroaan (Personal Identification Number), joten tarvitsemme sponsorisi tiedot.

Voit rekisteröidä online-tilin ja luoda oman PIN-numerosi syöttämällä sponsorisi nimen tai PIN-numeron. Voit tutustua Lifeplusin toimintaperiaatteeseen katsomalla lyhyen videon tästä.

Tarvitset PIN-numerosi aina tilausta tehdessäsi – sekä verkko- että puhelintilauksissa. Muista, että laskutusosoite on ensisijaisen asuntosi osoite. Jos sinulla ei ole sponsorin tietoja tai sinulla on ongelmia rekisteröitymisessä, soita palvelukeskukseemme, joka auttaa sinut mielellään alkuun.

Lisätietoja saat alla olevasta linkistä tai ottamalla meihin yhteyttä.

Luo online-tilit

Mikä on PIN-numero ja miten saan sellaisen?

PIN-numero tarkoittaa henkilökohtaista tunnistenumeroa (Personal Identification Number), ja se luodaan, kun avaat online-tilin. PIN-numero näkyy online-tililläsi sekä kaikissa sähköpostiin lähetettävissä tilausvahvistuksissa ja Lifeplus-laskuissa.

Jos teet ensimmäisen tilauksesi puhelimitse tai faksilla, aktivoimme tilisi ja luomme sinulle PIN-numeron puolestasi.

Saat lisätietoja PIN-numerosta ja online-tilin avaamisesta ottamalla meihin yhteyttä tai napsauttamalla alla olevaa linkkiä:

Luo online-tili

Miten voin muokata oman tilini tietoja, kuten osoitteita tai maksutapaa?

Voit muokata toimitusosoitetta, maksutapoja ja muita tietojasi, kuten turvakysymyksiä, sähköpostiosoitetta ja salasanaa omalta tililtäsi. Voit kirjautua tilillesi alla olevasta linkistä tai valitsemalla Lifeplus-sivuston yläosan navigointipalkista Tilaaminen ja asiakastuki > Tilaamistavat > Kirjaudu omalle tilille. Sinut siirretään tilisivullesi automaattisesti, kun kirjaudut sisään. Kun olet kirjautuneena sisään, voit palata tilisivullesi koska tahansa napsauttamalla sivun ylälaidassa olevaa Oma tili -painiketta.

Jos haluat muuttaa nimeäsi tai poistaa PIN-numerosi käytöstä,ota meihin suoraan yhteyttä, niin saat lisäohjeita

Kirjaudu online-tilillesi ja valitse sopiva vaihtoehto. Voit päivittää maksutietojasi valitsemalla Maksutavan hallinta. Toimitusosoitetta voi muuttaa valitsemalla Hallitse osoitteita. Jos haluat muuttaa laskutusosoitettasi, sinun on otettava yhteyttä meihin, koska muutos voi vaikuttaa ASAP-tilausten maksuihin tai tuotteiden saatavuuteen. Jos haluat muuttaa laskutusosoitteesi maata, voimme neuvoa, mitkä lomakkeet sinun on täytettävä.

Kirjaudu sisään online-tilillesi

Tilaaminen

Mitä tilaamistapoja on käytettävissä?

Kun olet valinnut tilattavat tuotteet ja avannut online-tilin, voit tehdä ensimmäiset tilauksesi.

Tilaamistapoja on kaksi:

Kertatilaus

Kun teet kertatilauksen, maksat tavallisen hinnan ja lähetyskulut hinnastomme ja verkkosivustomme tietojen mukaisesti.

Toistuva tilaus – Automatic Shipment Advantage Programme (ASAP) -ohjelma

Jos haluat tilata tiettyjä tuotteita säännöllisesti, meillä on siihen erinomainen ratkaisu. ASAP on Lifeplusin kanta-asiakasohjelma. Valitse suosikkituotteesi, ja me lähetämme ne sinulle automaattisesti kerran kuukaudessa valittuna (1.–25.) päivänä (juhlapyhiä ja viikonloppuja lukuun ottamatta). Näin voit saada tuotteita suositushintaa edullisemmin sekä alennusta lähetyskuluista tai maksuttoman toimituksen riippuen tilaamiesi tuotteiden IP-arvosta.

Kaikilla tuotteilla on 30 päivän palautusoikeus.

Lisätietoja tilaamisesta on myyntiehdoissa.

Jos sinulla on tilaukseen liittyviä kysymyksiä tai ongelmia, ota meihin suoraan yhteyttä.

Lisätietoja ASAP-ohjelmasta

Toimitustiedot

Myyntiehdot

Mikä on ASAP-ohjelma ja miten se toimii?

ASAP on kanta-asiakkaillemme tarkoitettu etuohjelma. ASAP (Automatic Shipment Advantage Programme) tarkoittaa automaattista toimitusetujärjestelmää, jonka jäsenet saavat Lifeplus-tuotteensa kuukausittain automaattisesti.

Liittymällä ASAP-ohjelmaan voit olla varma, että saat suosikkituotteesi kuukausittain sinulle sopivana päivänä, kunnes haluat muuttaa ASAP-tilausta tai peruuttaa sen.

Näin voit saada tuotteita suositushintaa edullisemmin sekä alennusta lähetyskuluista tai maksuttoman toimituksen riippuen tilaamiesi tuotteiden IP-arvosta.

Tiedämme, mitä tuotteita haluat ja milloin, joten voimme aikatauluttaa tilauksesi etukäteen siten, että et koskaan jää ilman päivittäisiin terveys- ja hyvinvointirutiineihisi kuuluvia tuotteita.

Sopimuksella ei ole vähimmäiskestoa. Voit peruuttaa ASAP-tilauksesi koska tahansa ottamalla yhteyttä meihin viimeistään kolme arkipäivää ennen tilauksen käsittelypäivää. ASAP-tilauksesi käsittelypäivä on merkitty laskuusi. Peruutus astuu voimaan välittömästi, paitsi jos saamme peruutuspyyntösi alle kolme arkipäivää ennen käsittelypäivää, jolloin peruutus astuu voimaan seuravan kuukauden aikana.

Jos sinulla on kysyttävää ASAP-tilauksestasi tai ASAP-ohjelmasta ota meihin suoraan yhteyttä.

Lisätietoja ASAP-ohjelmasta

Toimitustiedot

Mikä on ASAP-päivä ja miten sitä voi muuttaa?

Kun teet ASAP-tilaustasi verkossa, voit valita haluamasi käsittelypäivän. Kyseinen päivä on ASAP-päiväsi, jolloin tuotteesi lähetetään sinulle. (Tuotteet lähetetään lähimpänä arkipäivänä, mikäli käsittelypäivä on viikonloppuna tai arkipyhänä.)

ASAP-käsittelypäivä näkyy ASAP Online -toiminnon käsittelypäiväosiossa. Voit muuttaa sen valitsemalla uuden päivän avattavasta valikosta. Käsittelypäivää muuttaessa voit valita, toimitetaanko ensimmäinen tilauksesi uutena päivänä vai saman tien. Huomaa, että jos valitset toimituksen saman tien, seuraava ASAP-lähetyksesi peruuntuu ja tuotteesi lähetetään sinulle mahdollisimman pian erityistilauksena.

Muutospyynnön on saavuttava meille vähintään kolme arkipäivää ennen ASAP-tilauksesi käsittelypäivää.

Jos sinulla on kysyttävää ASAP-päivästä, ota meihin suoraan yhteyttä.

Lisätietoja saat alla olevista linkeistä.

Lisätietoja ASAP-ohjelmasta

ASAP-hallinta

Miten voin lisätä seuraavaan ASAP-tilaukseeni tuotteita tai poistaa niitä verkossa?

Voit hallinnoida ASAP-tilaustasi verkossa ASAP-hallinnan avulla.

ASAP-tilaukseesi valitut tuotteet ja tilausmäärät näkyvät ASAP Onlinen tuoteosiossa. Voit lisätä tuotteita käyttämällä osion hakukenttää tai napsauttamalla Selaa tuotteita -painiketta. Tuotteita voi poistaa napsauttamalla tuotteen poistopainiketta.

Jos haluat muuttaa seuraavan ASAP-käsittelypäivän tilaustasi, valitse ASAP-tilauksen muutos ja anna tuotteet, jotka haluat saada seuraavassa ASAP-tilauksessasi. Voit lisätä uusia tuotteita ja/tai aikaisemmin tilaamiasi tuotteita (jos haluat tilata tuotteita uudelleen). Kun olet lähettänyt ASAP-tilauksen muutokset, seuraava ASAP-tilauksesi on automaattisesti uusien valintojesi mukainen.

Kaikki ASAP-tilauksen muutokset on tehtävä viimeistään kolme arkipäivää ennen ASAP-käsittelypäivääsi.

Jos sinulla on kysyttävää ASAP-tilauksesi muuttamisesta, ota meihin suoraan yhteyttä.

ASAP-hallinta

Miten voin peruuttaa ASAP-tilaukseni?

Voit peruuttaa ASAP-sopimuksesi koska tahansa ottamalla yhteyttä meihin viimeistään kolme arkipäivää ennen tilauksen käsittelypäivää.

Jos haluat peruuttaa ASAP-tilauksesi, ota meihin suoraan yhteyttä, niin asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua mielellään. Voit peruuttaa ASAP-tilauksesi myös verkossa ASAP-hallintatyökalulla.

Peruutus astuu voimaan välittömästi, paitsi jos saamme peruutuspyyntösi alle kolme arkipäivää ennen seuraavaa käsittelypäivää.

Lisätietoja saat alla olevista linkeistä.

Myyntiehdot

Maksaminen

Miten verkkotilaus maksetaan?

Voit maksaa joko luottokortilla tai suoraveloituksella.

Verkkotilauksen yhteydessä maksutietosi käsitellään suojatulla maksuyhteydellä. Voit tallentaa maksutiedot, joten sinun ei tarvitse antaa niitä uudelleen aina tilausta tehdessä.

Jos olet jo määrittänyt suoraveloitusasetukset, valitse maksutavaksi suoraveloitus.

Jos et ole vielä määrittänyt asetuksia, voit tehdä sen verkossa antamalla joko IBAN-numerosi tai tilinumerosi ja BIC-koodin. Tämä vaihtoehto on käytettävissä kaikissa SEPA-alueen maissa. Ei koske Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Sveitsiä ja Liechtensteinia. Jotta voimme hyväksyä suoraveloitustietosi, pankkisi on oltava SEPAn jäsen. Maksutavaksi ei käy postitili tai italialainen Postpay Evolution.

Voit antaa suoraveloitustietosi myös puhelimitse soittamalla ystävälliselle asiakaspalvelutiimillemme.

Lisätietoja tilausten maksamisesta on myyntiehtojen kohdassa 13. – Maksaminen.

Miten ja milloin ASAP-tilaus maksetaan?

ASAP-tilauksesi käsittelyssä käytetään maksutietoja, jotka annoit tehdessäsi ensimmäisen tilauksen. Maksusi käsitellään kuukausittain ASAP-toimituspäivänä tai sen aikoihin. Valitsit toimituspäiväsi ensimmäisen tilauksesi yhteydessä.

Voit muuttaa maksutietojasi milloin vain ottamalla yhteyttä meihin. Soita meille, niin päivitämme uudet tietosi järjestelmäämme. Jos käytät ASAP-hallintaa verkossa, voit ehkä muuttaa maksutietojasi ASAP-hallintatyökalulla.

Maksutapoja voi lisätä tai muuttaa ASAP Onlinessa.

On tärkeää, ettet lähetä sähköpostilla mitään suojattavia tietoja, kuten luottokorttitietoja.

Lisätietoja saat alla olevista linkeistä.

Lisätietoja ASAP-ohjelmasta

Online-tili

Miten voin valita maksutavaksi suoraveloituksen?

Jos et ole vielä määrittänyt suoraveloituksen asetuksia, voit tehdä sen verkossa antamalla joko IBAN-numerosi tai tilinumerosi ja BIC-koodin. Tämä vaihtoehto on käytettävissä kaikissa SEPA-alueen maissa. Ei koske Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Sveitsiä ja Liechtensteinia.

Voit antaa suoraveloitustietosi myös puhelimitse soittamalla ystävälliselle asiakaspalvelutiimillemme.

Jotta voimme hyväksyä suoraveloitustietosi, pankkisi on oltava SEPAn jäsen. Maksutavaksi ei käy postitili tai italialainen Postpay Evolution.

Jos suoraveloituksen käyttöönottaminen ei onnistu verkossa maarajoitusten vuoksi, täytä suoraveloituslomake ja lähetä se osoitteeseen : info.eu@lifeplus.com. Voit lähettää lomakkeen myös faksilla numeroon +44 1480 224 611.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä ystävälliseen asiakaspalvelutiimiimme.

Toimitustiedot ja -maksut

Mikä on tuotteiden toimitusaika?

Voit tilata tuotteita toimitusalueellamme oleviin kohteisiin. Jos maasi ei ole verkkosivustomme avattavassa valikossa, ota yhteyttä asiakaspalvelutiimimme.

Tilaukset lähetetään yleensä 1–2 arkipäivän kuluessa. Pyrimme toimittamaan tilauksesi arvioituun toimituspäivään mennessä. Toimitus kestää korkeintaan 30 päivää. Valitsemme parhaan mahdollisen toimitustavan jokaiseen maahan.

Maakohtaisia tietoja on toimitustiedoissa.

Myyntiehdot

Paljonko toimitus maksaa?

Toimitusmaksut riippuvat kohteesta ja tilaustyypistä (ASAP- tai kertatilaus).

Jos olet ASAP-asiakas, tilauksesi IP-arvo vaikuttaa tilauksen toimitusmaksuun. Saatat saada ASAP-tilauksellesi ilmaisen tai edullisemman toimituksen.

Jos lisäät ASAP-tilaukseesi vähintään yhden tuotepakkauksen tai tuotteen, jolla on ASAP-erikoishinta, toimitus on maksuton (IP-arvosta riippumatta).

Kertatilauksista peritään tavallinen toimitusmaksu.

Maakohtaisia tietoja on toimitustiedoissa.

Myyntiehdot

Miten voin seurata tilaukseni etenemistä?

Arvioitu toimitusaika näkyy toimitustietojen sivulla sekä lähetysvahvistuksessa, jonka saat sähköpostitse heti, kun olemme lähettäneet tilauksesi. Lähetyksestä ilmoittaminen edellyttää, että olet antanut meille sähköpostiosoitteesi.

Sähköpostiviestissä on seurantanumero, jonka avulla voit seurata tilauksesi etenemistä kuljetusyrityksen verkkosivuston kautta. Huomaa, että seurantanumerot eivät ole käytössä kaikissa maissa.

Jos tilauksellasi ei ole seurantanumeroa, sähköposti-ilmoitusta ei ole saapunut tai tilaus ei ole saapunut 30 päivän kuluessa lähetysvahvistuksesta, ota meihin suoraan yhteyttä wja anna tilauksesi tiedot. Kerromme sinulle lisäohjeita.

Miten voin palauttaa tuotteen?

Jos et jostain syystä ole tyytyväinen tuotteeseen, voit palauttaa sen 30 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Lifeplusin kaikilla tuotteilla on 30 päivän palautusoikeus. Lisätietoja on myyntiehtojen kohdassa 8.

Palautusmenettelystämme on tietoja myös laskussasi.

Jos tuote oli osa ASAP-tilaustasi, muista poistaa se tilauksesta ennen seuraavaa toimitusta.

Vaihtaako tai hyvittääkö Lifeplus tuotteen, jos tuote on vahingoittunut tai väärä?

Kyllä. Ota meihin yhteyttä tilauksen saavuttua, niin hoidamme asian.

Jos saat vahingoittuneen tai väärän tuotteen, ilmoita siitä meille sähköpostitse. Sähköpostiviestissä on oltava seuraavat tiedot:

  • Tilauksen tiedot
  • Erittely palautettavista tuotteista
  • Haluatko vaihtaa tuotteet vai saada maksuhyvityksen.

Palautettavat tuotteet on toimitettava alkuperäisessä pakkauksessa, ja mukana on oltava ostotodistus, esimerkiksi laskusi. Älä kirjoita laskuun mitään.

Lisätietoja saat alla olevasta linkistä.

Myyntiehdot

Minne palautan tuotteet?

Tuotteet palautetaan asiakaspalvelumme palautusosastolle (palautusosoitteeseen) alkuperäisessä pakkauksessa alkuperäisen ostotodistuksen (laskun) kanssa. Älä kirjoita laskuun mitään. Palautusmenettelystämme on tietoja myös laskussasi.

Jos sinulla on kysyttävää palautettavien tuotteiden lähettämisestä, ota meihin yhteyttä.

Lisätietoja saa alla olevista linkeistä.

Myyntiehdot

Toimitustiedot

Milloin ja miten saan maksuhyvityksen?

Hyvityksesi käsitellään mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14 kalenteripäivän kuluessa palautettujen tuotteiden vastaanottamispäivästä.

Hyvitys maksetaan samalla maksutavalla, jota olet käyttänyt tilauksen maksamiseen.

Tuotteita ei hyvitetä eikä vaihdeta 30 päivän kuluttua ostosta, ellei kyseessä ole viallinen tuote.

Lisätietoja tuotteiden ja toimitusmaksun hyvityksestä on myyntiehtojen, kohdassa 8.

Jos sinulla on muuta kysyttävää hyvitysten käsittelystä, ota meihin yhteyttä.

Tarvitsetko vielä apua?

Voit kysyä meiltä.

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä.

Tuotehakutyhjennä haku
Tuotehakutyhjennä haku
prod_image_loading
Tuotteen numero
Hinta:
ASAP-hinta:
IP:
ASAP IP:

Mikä on ASAP?
Lisää ostoskoriin
Mikä on ASAP?
ostoskorissa
+
-